26 Haziran 2017 Pazartesi

Üniversitelerin Bursları


Bir çok yerli ve yabancı  Üniversite , kendi öğrencilerine burs olanakları sağlamaktadır.
bunun için üniversitelerin içinde burs büroları (burs ofis)bulunmaktadır.Burs bürolarına müracaat eden ihtiyaç sahibi öğrenci kendi üniversite burslarından yararlanabileceği gibi, bu bürolardan, üniversite dışında burs için başvuracakları kaynakları da öğrenebilirler.

Bazı üniversitelerin yemek ve yatak gibi ücretsiz verdikleri burslar vardır.Bir başka avantaj ise bir çok üniversite, öğrencilerine kendi burs verirken dışarıdan bir vakıf veya dernekten de ikinci bir burs almasına imkan tanımaktadır.

Özel üniversitelerde, durum biraz farklılık gösterir. Eğitimleri paralı olmasına rağmen,
Belli sayıda üstün başarı göstermiş öğrenciye, parasız okuma (Tam burs) veya öğrenciden eğitim bedelinin yarısını alarak (Yarım burs) imkanı sağlamaktadır. Genelde alınan burs miktarı yüzdeler ile ifade edilir (%25 burslu gibi)  Üniversitenin o öğrenci için eğitim bedelinden %25 iskonto yaptığı
anlamına gelir.

Üniversiteniz sizden bir yıl okumanızı ve üniversitede elde edeceğiniz başarı notuna göre 2. yıl burs
kazanacağınızı söyleyebilir.Mutlaka kaydınızı yaptırırken burs büroları ile görüşün ve ilgili yönetmelik ve şartnameleri okuyun.

Üniversitelerdeki diğer indirim ve burslar;

Örneğin Bilgi Üniversitesinde okuyorsanız.
Uluslararası Bakalorya (IB) Bursları
Lisede uluslararası bakalorya (IB, Abitur, Matura, Fransızca IB, Fransız Lisesi Diploması, Maturita) programından mezun olduysan, BİLGİ’deki öğrenimin boyunca yüzde 20 oranında karşılıksız burs alırsın.

Ayrıca özel üniversitelerde Milli takım oyuncuları veya spor dalında dereceye girmişler için Spor bursları, Kardeş indirimi, Mezun indirimi (Mezun Abi/abla indirimi) gibi burs sayılabilecek birçok indirimden faydalanabilirsiniz.
Burs sadece elinize geçecek bir para değildir, bazende cebinizden çıkacak para miktarının azalmasıdır.

Diğer Burs veren kurumları görmek istiyorsan >>>


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarız bizim için değerlidir, lütfen paylaşmaktan çekinmeyiniz.

Yarım Elma Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru Yapabilmeniz İçin; 1- http://www.bursverenler.org  web sitesine üye olmalısınız.  Bunun için web sitesinin sağ üst köşesinde y...